به گزارش مشرق، جلیل سالاری، مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران اظهار داشت: در ۶ ماه گذشته با وجود فراز و نشیبهای بسیار، ارکان صنعت پالایش و پخش بر سه محور تعیین خطمشی و سیاستهای راهبردی در قالب تدوین اساسنامه و شیوه تأمین منابع مالی در اجرای مدیریت بهینه مصرف سوخت، توسعه پالایشگاهها و پتروپالایشگاهها، توسعه شبکههای خطوط لوله و ذخیرهسازی برای افزایش ظرفیت انتقال فرآوردههای نفتی پایهریزی شد.
ببینید:
فیلم/ آیا امسال سهمیه بنزین نوروزی داریم؟
وی افزود: به این منظور در وهله نخست افزایش ذخیرهسازیهای راهبردی کشور و اجرای تعهدهای ناشی از پیشفروش فرآوردههای نفتی در دولت گذشته در دستور کار قرار گرفت؛ با توجه به اینکه در ۶ ماه دوم سال موضوع تأمین سوخت زمستانی از اولویت خاصی برخوردار بود، از این رو در وهله اول با تشکیل کارگروه اصلی برنامهریزی، هماهنگی، تأمین و مدیریت منابع سوخت زمستانی با حضور معاونین محترم وزرای نفت و نیرو و دستگاههای اجرایی ذیربط و با محوریت شرکت ملی پالایش و پخش و برگزاری نشستهای مستمر هفتهای دو بار و پایش لحظهای فرآیند تحویل و مصرف سوخت زمستانی به نیروگاهها و صنایع عمده، ضمن اعمال مدیریت مصرف، از بروز مشکلاتی نظیر قطعی برق جلوگیری به عمل آمد و به نحو مطلوبی مدیریت شد؛ به این ترتیب ۱۸.۵ میلیارد لیتر سوخت مایع به نیروگاهها تحویل شد تا از وقوع خاموشی گسترده در سطح کشور ممانعت شود.
معاون وزیر نفت تصریح کرد: در بخش صادرات نیز حفظ بازارهای صادراتی باوجود کمبود سوخت در کشور از دیگر اقدامهایی بود که به آن پرداخته شد تا ظرفیت صادراتی فرآوردههای نفتی کشور در محاق فراموشی قرار نگیرد.
وی ادامه داد: درباره توسعه شبکه خطوط لوله نفت خام و فرآورده بهمنظور تضمین امنیت انرژی و زمینهسازی در صادرات با درنظرگیری ایجاد امنیت نقل و انتقالات، کاهش قاچاق سوخت با نگاهی به کاهش آلایندگیهای زیستمحیطی و... تفاهمنامههای احداث خط لوله انتقال فرآوردههای نفتی «تابش» و «پارس» با نظام بانکی کشور امضا شد.
سالاری با بیان اینکه "در بحث نوسازی و تقویت ناوگان سوخترسانی جادهای تفاهمنامهای با شرکتهای تولید و تأمین خودرو بهمنظور تأمین ۵۰۰ دستگاه نفتکش امضا شد تا نخستین قدم برای نوسازی ۴ هزار دستگاه نفتکش برداشته شود"، گفت: همچنین در اسفندماه جاری اسکله سردار شهید حاج قاسم سلیمانی در بندر صادراتی ماهشهر به بهرهبرداری رسید؛ در این اسکله محمولههای الپیجی پالایشگاه بیدبلند خلیجفارس صادر خواهد شد.
وی افزود: مهمترین اقدامی که در این مدت با توجه به شرایط بحرانی مصرف سوخت در کشور حاکم بود مدیریت چرخه تأمین و تقاضا در کنار دغدغه ارتقای کیفی واحدهای پالایشی بود که خوشبختانه با تدابیر وزارت نفت و شرکت ملی پالایش و پخش با وجود افزایش مصرف در سال جاری و بیتوجهی به نوسازی و بازسازی تأسیسات پالایشگاهی در سالهای گذشته، تأمین بنزین کشور بدون هیچگونه وقفه عملیاتی انجام و از واردات آن جلوگیری شد.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی با بیان اینکه "از جمله اقدامهای بسیار مؤثر و کاربردی در این مدت تدوین اساسنامه شرکت ملی پالایش و پخش با نگاه توسعهای همسو با تکالیف قانونی بود که متأسفانه از سال ۱۳۶۶ تاکنون مغفول مانده بود"، گفت: عملیاتی کردن بند (ز) تبصره (۱) ماده واحده قانون بودجه سال ۱۴۰۰ با تشکیل کارگروه تخصصی، از جمله اقدامهای مؤثر دیگر طی ۶ ماه دوم سال ۱۴۰۰ بود.
وی ادامه داد: طرح پیشنهادی مبنی بر ساماندهی تولید و صادرات مشتقات نفتی و کدهای رهگیری واحدهای هیدروکربوری در راستای اجرای ماده (۴) و دستورالعمل ماده ۴۵ آییننامه اجرایی مواد ۵ و ۶ قاچاق کالا و ارز نیز از اقدامهای مهم دیگر در این مدت بود.
معاون وزیر نفت خاطرنشان کرد: امیدواریم در سال ۱۴۰۱، با تلاش و همت مضاعف همه کارکنان زحمتکش، صدیق و متخصص پالایش و پخش برای عمل به منویات مقام معظم رهبری (مدظلهالعالی) بهمنظور اجرای سیاست کاهش خامفروشی، افزایش ارزشافزوده در زنجیره تولید صنایع پاییندستی و سودآوری بیشتر، به تعهدهای خویش بیش از پیش عمل نماییم.